Het uitstellen van je zaadlozing

Het uitstellen van je zaadlozing

Vroegtijdig klaarkomen kan iedereen overkomen. Pas wanneer dit op regelmatige basis voorkomt wordt het pas echt een probleem. Het is niet alleen voor jezelf vervelend, maar ook voor je bedpartner. Een slecht seksleven kan uiteindelijk leiden tot een slechte relatie door seksuele ontevredenheid. Dit wil je natuurlijk ten aller tijde voorkomen.

Wat is ejaculeren?

Maar, wat is een ejaculatie nou eigenlijk? Wanneer je klaarkomt trekken bepaalde spieren samen. Bij de ene man duurt dit langer dan bij de ander. Er is nergens vastgelegd na hoe lang klaarkomen ‘normaal’ is, maar de stempel van vroegtijdig klaarkomen krijg je wanneer je binnen ongeveer een minuut je hoogtepunt bereikt. Om dit uit te kunnen stellen is het belangrijk dat het voorspel lang duurt, zo kom je niet meteen klaar. Tijdens het vrijen zelf kan je het rustiger aandoen om het proces te vertragen.

Hoe los je het probleem op

Een andere manier is om tijdens het voorspel al een keer klaar te komen, zodat de tweede keer langer duurt. Dit is prettiger voor je partner en voor jezelf. Echter moet hiertussen wel een periode van 15 tot 30 minuten zitten. Echter is deze tip meer geschikt voor de jongeren dan voor de ouderen. Ook kan je proberen grip te krijgen op je orgasme door het punt te herkennen waarop je even moet stoppen. Door even te stoppen leer je het gevoel te herkennen en het orgasme uitstellen. Na een aantal weken gaat het vanzelf en heb je meer uithoudingsvermogen. Dit kan je oefenen door te beginnen met het uitstellen van ongeveer een kwartier, en het gebruik van glijmiddel.

 

Mocht het toch niet helemaal lukken, dan kan er ook gebruik worden gemaakt van de knijpmethode. Hierbij knijp je op hetzelfde punt op de schacht van de penis met twee vingers en een duim. Zorg hierbij dat je je hand niet beweegt, zo hou je het zo veel mogelijk tegen.